Madame Tussauds İstanbul Gezisi

Ve sonunda dünyaca ünlü Balmumu Heykel Müzesi İstanbul’da!

Madame Tussauds ismi herkese tanıdık gelir, çünkü bu müze hakkında bir sürü haber gördük aslında. Ünlülerin balmumu heykellerinin bulunduğu müze artık İstanbul’da. Biz de herkesin ilgiyle ziyaret ettiği Madame Tussauds'a gittik.

İçeriyi gördüğünüz anda size birçok heyecanı bir arada yaşatıyor. Biz gittiğimizde bilet gişesinde çok sıra olmasa da kapıdan girdiğimiz an heyecanlandığımızı hissettik. Çünkü ilk defa bu kadar gerçekçi duran heykelleri görecektik.

Girişte ilk olarak tramvayın içinde üç tane fotoğrafınızı çekiyorlar ve bir barkod alıyorsunuz. İstediğiniz takdirde müze çıkışında bu fotoğrafları görebiliyor ya da çeşitli şekillerde satın alabiliyorsunuz. 

Müze gezimiz ilk olarak Atatürk ile başlıyor. İlk gördüğünüzde vay be diyorsunuz. Çünkü tarihi bir şahsiyet olmasının yanında en büyük başarılara imza atmış bir kişiliğin bu kadar yakınında olabilmek geçmişi hatırlayıp gülümsemenizi sağlıyor. Heykellerin kirpiklerine kadar her şeyleri aşırı gerçekçi duruyor.

Bir sonraki alanda biraz daha gerilere giderek Osmanlı Devleti’nin padişahlarını görüyorsunuz. Fatih Sultan Mehmet, Kanuni Sultan Süleyman ve Mimar Sinan ile birlikte geçmişe doğru yol alırken yanlarına oturarak fotoğraf çektirme imkanı da buluyorsunuz.

 






















Ardından Mevlana ile karşılaşıyoruz. Bildiğiniz gibi Mevlana ait belirli bir resim olmadığı için Mevlana’nın heykeli için 22. kuşaktan torunu olan Faruk Çelebi’nin vücut şekli kullanılmış. Arka duvarına da semazen görüntüleri konulmuş.

Tarihi kişiliklerden sonra bizi geçen yıllarda kaybettiğimiz Yaşar Kemal karşılıyor, hemen biz de karşısındaki koltuğa kuruluyoruz ve yazarımızla kısa bir sohbet ediyoruz.


Ve ardından da Leonardo Da Vinci ve ölümsüz eseri Mona Lisa karşılıyor bizi, Upuzun sakallarıyla aslında denizlerdeki korsanları andırsa da önündeki tahta masadaki boyalar onu kolayca tanımamızı sağlıyor. Da Vinci ile fotoğraf çekildikten sonra Mona Lisa oluyoruz. ☺























Diğer bir kısımda da Apple’ın kurucusu Steve Jobs ile tanışıyorsunuz.


Sırada Albert Einstein var. Dahi kavramının karşılığını birebir gösteren Einstein ile de fotoğraf çektiriyoruz. Hatta yapımcılar, ziyaretçiler için de düşünüp Einstein peruklarından koymuş kenara. O peruklarla birlikte de fotoğraf çektirebiliyorsunuz. Bir de yan tarafta Einstein’in IQ testi var. Orada da seviyenizi ölçebiliyorsunuz. ☺
Bilimin dehasından sonra müziğin babası karşılıyor bizi. Piyanosunun yanında duran Mozart’tan izin isteyip hemen piyanonun önüne kuruluyoruz. Sizin çalmanıza gerek kalmadan o anda arka fonda Mozart’ın besteleri çalınıyor.

Sırada da Yeşilçam’ın unutulmaz annesi var: Adile Naşit. Tombik yanaklarıyla ve elindeki kahve tepsisi ile karşılıyor bizi. Hemen yanına gidip bir fotoğraf çekiyoruz biz de.

Spor bölümünün ilk sırasında ise Muhammed Ali bulunuyor. Geçen yıl Haziran ayında kaybettiğimiz boksör ile de fotoğraf çektirmeden ayrılmıyoruz. Yapımcılar burada yine ziyaretçileri düşünüp Muhammed Ali’nin eldivenleri ile aynı bir çift boks eldiveni ve kıyafetinden bırakmış. Bunları üzerinize giyerek ringteymişçesine bir hava yaratabiliyorsunuz.
                                                                                                                      
Peşinden hemen Usain Bolt’u görüyorsunuz. Muhtemelen bu onu görebileceğiniz en yavaş anı.☺ Ardından da Rafael Nadal ve Maria Sharapova çıkıyor karşınıza.


Hidayet Türkoğlu’nun potaya uzanan halini görmeden olmaz değil mi? Yan kısımda da hem yurt içerisinde hem de yurt dışında ülkemizi hakkıyla temsil eden basketçimizi görüyoruz.
                                                                                                              
Futbol olmazsa olmaz. Bu kısımda da Arda Turan, Messi ve Neymar ile gol atıp fotoğraf çekiniyoruz. Ayrıca sizin için bir sistem hazırlanmış, o sistem sayesinde karşınızdaki ekranda gol denemeleri yapabiliyorsunuz.
 


Ve Sabiha Gökçen. İlk kadın pilotumuz gökyüzünde süzülmeye başlamadan hemen önce karşılıyor bizi. Bir kere daha gurur duyuyoruz onunla.


Bu kısımdan sonra sinema bölümüne geçiyoruz. Burada ünlü şarkıcılar ve oyuncular bulunuyor. Michael Jackson ile moonwalk’un inceliklerini tartışıyoruz ve yapımcıların bıraktığı şapkayı ve parlak ceketi giyerek MJ’e katılarak ‘They Don’t Care About Us’ söylemeye çalışıyoruz.

Ardından 7’den 77’ye herkesin özlediği Barış Manço ve MFÖ geliyor. 

Sonra televizyonda görmeye alışık olduğumuz ünlülere geçiyoruz. Justin Bieber, Bob Marley, Madonna, Beyoncé, Rihanna, Tom Cruise, Johnny Depp, Audrey Hepburn, Steven Spielberg, Jennifer Lawrence, Victoria Beckham, Marlyn Monroe, Vin Diesel’e kadar birçok sanatçı ile tekrardan tanışıyorsunuz burada. 


Sonra da Shrek ve E.T geliyor.

Ardından da Türk ünlülerimiz VIP’te bizi bekliyor. Kıvanç’ı görünce hemen yanına oturup bir fotoğraf çekiyoruz. Bir daha nerede böyle bir poz alabiliriz ki? ☺ Sonra da Kerem Bursin’le karşılıklı hoş bir sohbet ediyoruz.
 

2015 yılında Diriliş filmi ile En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ını alan Leonardo Di Caprio’yu da bulmuşken tebrik etmeyelim mi? Onu da tebrik ediyoruz. Biz gittiğimizde bir kız önceden sözü olduğunu söyleyip Leonardo Di Caprio’ya evlilik teklif etmişti ama beklediğini alamadı sanırım. ☺
 Ayrıca Beren Saat ve Demet Akbağ’ın da heykelleri sergide bulunuyor.
 

Madame Tussauds gerçekten herkesin bir kereliğine de olsa ziyaret etmesi gereken bir yer. Heykeller günden güne değişebiliyor fakat ortam ve hava hiç değişmiyor. Sürekli bir heyecan var. Ayrıca müzenin çıkışında bir hediyelik eşya satın alma kısmı da bulunuyor. Buradan Madame Tussauds ile ilgili küçük hediyelikler alarak siz de hatıra kalmasını sağlayabilirsiniz.

Müzeye ulaşım da çok kolay. Hacıosman-Yenikapı metro hattı ile Taksim'de indikten sonra İstiklal Caddesi boyunca on dakika yürüdükten sonra müzeye rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Biletlerinizi oradaki gişeden alabileceğiniz gibi internet sitesi üzerinden de alabilirsiniz.

Yorumlar

  1. Kesinlikle ziyaret edeceğim 👍👍

    YanıtlaSil
  2. Eğer ki bunu okuyorsan şuan her yerden seni takip ediyorumdur demektir.

    Başarılarının devamını dilerim :)
    Ez te hıztıkım :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KORECE 7 - Korece Klavye

KORECE 6 - Hangul'da Batchim (받침)

KORECE 1 - Korece Alfabe